GLAD FÖRSTA NOVENT!

0
151

 

ATT FIRA FÖRSTA SÖNDAGEN I NOVEMBER – NOVENT

God förmiddag. Idag är det första söndagen i november och det kan man nu för tiden fira som novent. Och det vill man ju, ju mer man kan fira desto bättre. Jag firar med Lussekatt och julmust (och kaffe) och stirrar på mina jullådor som jag bar in från förrådet i förrgår. Jag fick något ryck. Jag ska inte julpynta förrän helgen 18-19 november men fick ändå för mig att det var dags att ta in lådorna. För det är det som brukar få mig att tveka lite inför att pynta. Att släpa in allting. Nu tar jag det i två steg. Så när det är dags är det bara att plocka upp. Perfekt.

Jag kollade min Instagram innan idag och hittade en liten film jag gjorde förra året när jag hade pyntat klart. Och det var så mysigt. Ser så mycket fram mot att njuta av min julgran och alla vackra ljus. Kom på saker jag ska förändra eller lägga till i år. Hittade en presentbox med julkulor som jag hade glömt bort så de ska jag få in i inredningen. Åhh så mysigt det ska bli. Men först ska jag stå ut med de fula flyttlådorna som nu står i mitt vardagsrum/kök.

När pyntar ni? Jag har ändrat mina mönster de senaste 15 åren. Jag var väldigt bestämd med att inte julpynta förrän inför 1:a dec eller första advent och då var det mest adventspynt. Sen till mitten av december kom julpyntet upp och granen kläddes någon gång vid Lucia eller något senare. Men de gränderna har förflyttats många gånger nu och förra året var det första gången jag julpyntade i mitten av november. Jag gillade det.

Men nu ska jag ta tag i dagen. Ha en fin söndag alla fina läsare.

 

DELA
Föregående artikelFIXAR JULEN PÅ SVT
Nästa artikelJULEN HOS MIO 2023
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here