EN JULIG LISTA ATT FYLLA I

0
295

 

GOD MORGON KÄRA BLOGGISAR

 

Julbloggandet har dragit i gång och med det kom en otrolig längtan efter mörka morgnar, tända ljus, doft av hyacint, julmusik, lussekatt till frukostkaffet. Jag vet ju att vi kommer dit så småningom och att jag inte behöver stressa tiden men det är ju så svårt. Får hitta riktigt höstiga rutiner så länge. Lära mig göra pumpkin spice latte, ha höstfärgade ljus och lyssna på soft musik.

Men tills dess tänkte jag att vi kunde ha en frågestund!

Vad ser du mest fram emot i jul?

Att krypa upp i soffan med någon jag tycker om, dricka ett glas glögg medan snön yr utomhus och julmusiken sveper ur högtalarna.

Om din jul var en film, vilken film skulle den vara då?

Love Actually – ständigt fast i någon kärleksrelation.

Du får bara välja tre maträtter att ha på julbordet, vilka väljer du?

Kräftsill, julskinka på vörtbröd, ägghalvor med räkor. Mede dessa tre är julen fullbordad för mig, jag behöver inget annat. Mne jag skulle föredra potatis till sillen.

Vad föredrar du, en liten jul med de allra närmsta eller en stor jul med massa folk? Motivera.

Jag föredrar en mindre jul. Tycker att det är intimare och mindre stressigt. Inte så mycket julmat, julklappsnivån är hanterbar och jag kan gå runt i princip vad jag vill och bara mysa.

När börjar din julkänsla infinna sig på riktigt?

När jag har adventspyntat och slår mig ner i soffan under min adventsstjärna, har julmusik på tvn och dricker en riktigt kall julmust.

Du får bara lyssna på två jullåtar under hela julen, vilka två blir det?

Driving home for Christmas och Baby it`s cold outside. Mina absoluta favoriter, även om dte finns så himla många bra. Men när de här två spelas, då blir jag julig och glad.

Vilken rollfigur är du i Tomten är far till alla barnen?

Marika – hon är i alla fall lite vettig 😀 😀

Hur ser en julaftonsmorgon ut hos dig?

Jag vaknar och tassar ut i köket i min pyjamas. Ger pälsklingen en extra god frukost, brygger mitt julkaffe och sätter igång julmusiken. Förhoppningsvis tittar jag ut över snö som yr och jag tänder alla levande ljus. Sen brer jag mig en vörtbrödsmacka med julskinka och senap och slår mig ner i soffan. Antingen lyssnandes till musiken eller om jag sätter igång någonting på tvn.

Hoppas att ni också vill lylla i den här listan så att jag och era läsare kan lära känna er lite bättre. Länka gärna till mig så kan jag länka tillbaka alla som deltagit i ett annat inlägg.

DELA
Föregående artikelLAGERHAUS JULEN 2022
Nästa artikelJULKALENDERN 2022 – KRONPRINSEN SOM FÖRSVANN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here