BLOSSA 23 – MED SMAK AV HALLON OCH HUMLE

2
133

 

EN FLÄKT AV STOCKHOLM OCH GAMLA STAN.

Förra veckan släppte Blossa sin årgångsglögg och jag var som vanligt helt losst när det gällde att gissa på vilken smak. I år är smaken en kombination av hallon & humle och jag tycker att det låter intressant. Jag gillar att det är en vitvinsglögg. I år kommer det även en alkoholfri variant vilket jag tycker är bra. Så här skriver Blossa själv om glöggen:

Hallon tillför en lekfull bärighet i Blossa 23, vars sötma balanseras av humle som blir extra tydlig i eftersmaken. Humlens toner fångas särskilt bra upp av nejlikan från glöggkryddorna, som tillsammans bjuder på en spännande kombination. Årets glögg tar oss tillbaka till då den första Blossa-flaskan tappades, och Gamla Stan var en samlingsplats för marknader och bryggerier.

 

 

BLOSSAS HISTORIA

”Runt flaskan för Blossa 23 får vi en inblick i Blossas historia som börjar 1895 i en vinhandel på Stora Nygatan i Gamla Stan, där kryddorna lagras och glöggen tappas. Vi tas sedan hela vägen till julmarknaden på Stortorget över 100 år senare, där samma glögg serveras under en stjärnklar vinternatt. Designen bjuder dessutom på en extra överraskning, då flaskans detaljer lyser i mörkret – precis som gatlyktorna i Gamla Stan – när du släcker lyset.”

Vad tror ni? Hiss eller diss?

Blossa 23 blossa 23

DELA
Föregående artikelNEDRÄKNING – 97 DAGAR TILL JULAFTON
Nästa artikelBROSTE COPENHAGEN JULEN 2023
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

  1. Tja…hallon i glögg låter helt bra, sådana har det ju funnit ett antal av, i alla fall på den här sidan om viken.
    Humle ställer jag mig lite frågande till, men det återstår att se.
    Vad jag inte alls förstod, var den första ledtråden med elefanterna…

    • Jo det finns hallonglögg här också, blandat med lakrits. Vet inte om det finns fler. Elefanterna var något om att dte fann planerade kvarter i gala stan i Stockholm som skulle heta Afrika, America och Asia.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here