NEDRÄKNING – 97 DAGAR TILL JULAFTON

0
179

 

NEDRÄKNINGEN HAR OFFICIELLT BÖRJAT

Härom dagen slog det över från 100 till 99 och nu är vi nere på tvåsiffrigt inför julafton. Visst känns det lite pirrigt att vi har börjat vår nedräkning. Men julmyset startar ju långt innan dess. Jag räknar med att plocka fram julen hos mig i mitten av november, alternativt startar jag till 1:dec. Om jag startar i mitten av novevember betyder det vecka 46 och det är mindre än två månader dit. Alternativt två veckor senare, tio veckor. Så ni fattar, det är ju inte alls lång tid.

Och tiden fram tills dess är ju fylld av julmys i affärer och här på nätet. Om man vill. Jag förstår de som absolut tycker att det är för tidigt och till viss del tycker jag också det. Jag skulle inte plocka fram något redan nu, det skulle jag inte. Men i november tycker jag att det passar.

Om vi ska titta lite mer på nedräkning så är det Halloween om 43 dagar (31 okt) och det är väl den officiella starten för jul, efter det plcokar i princip alla affärer fram julmyset. Så första november kan vi räkna med julexplotion i handeln. Vissa plockar ju fram redan innan, lite smått och gott. Men det stora brukar starta 1:a nov.

 

amaryllis - nedräkning
ATT ORGANISERA

Det påminner mig om att jag ska sortera upp mitt förråd inför november. Just nu har det hamnat massa kartonger och annat framför julsakerna och så kan vi inte ha det. Så när jag ska lägga in utedynorna så ska jag se till att organisera så att julsakerna hamnar längst fram så att det blir enkelt inför julen. Så skönt att bara kunna lyfta rakt in.

Förra året organiserade jag mina julsaker i olika lådor och skrev på i princip exakt vad som fanns i så att jag inte behöver ta fram alla mina lådor. Jag har fem eller sex lådor och sen en massa annat som är otympligt eller inte får plats i lådor och jag brukar få släpa fram allt men det tänkte jag att jag ska slippa i år. Jag har ganska mycket (för att bo på 41 kvm)  för jag bodde i ett stort hus innan, då fick sakerna plats och det var ändå sparsmakat. Nu blir det alldeles för mycket att ha framme allting.

Lite tankar så här en måndagsmorgon när det bara är 97 dagar kvar till julafton.

 

DELA
Föregående artikelLEXINGTON JULEN 2023 – SOM ALLTID UNDERBART
Nästa artikelBLOSSA 23 – MED SMAK AV HALLON OCH HUMLE
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here