ATT VAKNA MED RIKTIGT MYCKET JULKÄNSLA

0
174

 

GOD MORGON KÄRA LÄSARE

Idag vaknade jag upp till ljusslingor och en subtil doft av hyacint. Fick en sådan härlig julkänsla och studsade nästan upp ur sängen. Det här är ju den bästa tiden. Ljusen både inne och ute, dofterna, förväntningarna. Jag njuter till fullo och kryper upp i soffan med en god kopp julkaffe och gosar in mig bland mina många fårskinn.

Idag hade jag tänkt baka lussekatter men fick ändrade planer och ska istället fika. Först med en vän och sen med en annan. Det ser jag fram mot. Sen ska jag hämta hem min katt. Han har varit på ”kollo” under delar av hösten då jag inte varit hemma så mycket som han förtjänar. Men nu kommer han hem igen och jag ska gosa, mysa, klappa och bara njuta av hans närvaro.

 

JULMAT OCH KORSSTYGN

Fast lite julmys blir det nog. Jag misstänker att katten inte vill gosa i fem-sex timmar i rad… Jag ska lyxa till det och äta lite julmat i dag. Det blir prinskorv, köttbullar, julskinka, vörtbröd och julmust. En lite lagom jultallrik helt enkelt. Det ska bli så himla gott. Det är trots allt nästan ett år sen jag åt den kombinationen sist. Senare ska jag unna mig lite risgrynsgröt och en julfilm. Det är hög tid att frossa i julfilmer nu tycker jag. Maximal julkänsla.

Kanske passar jag på att brodera lite. Jag hittade nämligen mitt evighetskorstygnsprojekt igår när jag rotade bland flyttlådor i förrådet för att hitta och få ordning på vilka lådor som är jul och inte. Jag har nog broderat på det i några år, om än väldigt lite varje gång. Men nu kan jag kanske göra lite mer än tidigare. För mig är korstygn och julmotiv otroligt mycket julkänsla.

Men nu är det dags att göra sig i ordning, styra upp lägenheten och ta sig an dagen. Och vet ni, i morgon är det 1 december.

 

 

DELA
Föregående artikelBLACK FRIDAY – PERFEKTA JULKLAPPAR (TILL MIG)
Nästa artikelROLIGA SPEL I JUL
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here