ROLIGA SPEL I JUL

0
1957
spel

Innehåller adlinks

SÄLLSKAPSSPEL – EN PERFEKT JULKLAPP

Är ni som jag och gillar att spela sällskapsspel? Jag gör det tyvärr allt för sällan men jag tycker att det är jättemysigt och kul. Samla några vänner eller familjen, ta en god kopp kaffe, några lussebullar och samlas runt ett spel. Jag har några favoritspel som jag verkligen gillar jättemycket. Lite olika nivåer men spel man kan spela många gånger. Därför är det också en perfekt julklapp, för att det är en julklapp att glädjas åt i många år och som skapar fina stunder. Jag tänkte tipsa om lite bra spel att spela i jul eller att ge som julklapp. Nu kör vi.

 

Spel. När då då?

 

NÄR DÅ DÅ?

Ett av mina favoritspel. En kombination av skicklighet, kunskap och tur. Det står att det är från 15 år men vi har spelat det med yngre förmågor och det har gått ganska bra. Här gäller det att gissa årtal. Mycket är tur eller sannolikhet.

Så här står det om spelet:
”Turas om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd. Började till exempel Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger? Du behöver inte kunna årtalen, utan endast kunna placera dem i rätt förhållande till varandra. Du kan chansa på att vinna flera kort åt gången och samtidigt riskera att förlora alla eller spela säkert och vinna ett kort åt gången. Den som först får tio kort vinner spelet. Speltid ca 60 minuter.”

När Då Då? hittar du hos Stor & Liten.

 

spel monopol

 

MONOPOL

Denna klassiker kan jag spela om och om igen. Det krävs dock att man har lite tid att göra av med. Vilket gör att det passar perfekt i jul då det förhoppningvis finns många härliga lata dagar att umgås på. Köp upp gator, stationer och bygg hus o hotell. Ta betalt av dina medspelare när de huserar på dina gator eller i dina hus. Men akta dig för att hamna i fängelse. Ett roligt spel för nästan alla i familjen (de minsta är nog för små för detta.

Detta hittade jag för 249 kr hos Clas Ohlson. Perfekt pris.

 

spel

 

DEN FÖRSVUNNA DIAMANTEN

Det här spelade jag väldigt mycket när jag var barn och det håller än. Tror till och med mamma fick köpa ett nytt spel för att vi spelade sönder det första. En klassiker som alltid funkar och där även de mindre barnen kan vara med.

Så här står det om spelet:

”Den försvunna diamanten från Alga. Passar för barn från 6 år.
Detta spel har hängt med länge. Reglerna är lätta att förstå, även för yngre barn.

Jakten på Den Försvunna Diamanten har pågått i nästan 40 år. Den klassiska nostalgitrippen för alla spelproffs inleds i Kairo och Tanger. Här får du och dina motspelare samma mystiska uppdrag: Att finna världens största diamant, Afrikas Stjärna, och återlämna den sägenomspunna stenen till uppdragsgivaren. Genast startar en rafflande skattjakt kors och tvärs över den afrikanska kontinenten!”

Ni hittar detta hos Stor & Liten.

 

trivial pursuit

 

TRIVIAL PURSUIT CLASSIC EDITON

Älskar TP. Började spela som åttaåring då min storebror fick det i julklapp. Då var det väldigt svårt för mig men det var kul att få vara med. Året efter fick jag barnutgåvan och kunde vara med med mina, lite lättare, frågor. Nu för tiden klarar jag av vuxenfrågorna 🙂 Men det här måste vara ett av tidernas bästa spel. Massor av frågor, man lär sig hur mycket som helst och det är väldigt spännande.

Så här står det om spelet:

”Trivial Pursuit Classic Edition kommer med totalt 2400 frågor i de traditionella kategorierna underhållning, natur/vetenskap, kultur/litteratur, geografi, historia och sport/fritid. Bilda lag eller spela en mot en, välj ut en spelpjäs och håll tummarna för att du hamnar på tårtbitsrutan när du slagit tärningarna! Svarar du rätt på frågan får du sätta en tårtbit i din spelpjäs i den aktuella färgen. Vem kommer få alla färgglada tårtbitar först och kamma hem spelet? Spela och se!”

Detta hittade jag för ett mycket bra pris hos Partykungen.se

 

trivial pursuit

 

TRIVIAL PURSUIT FAMILJEUTGÅVAN

Orginalspelet passat enbart vuxna och äldre ungdomar så för att inkludera hela familjen kanske det här fasar bättre. Då slipper man göra som mina föräldrar gjorde, ett spel istället för två. Detta passar från åtta år och uppåt. Det finns kort för barn och kort för vuxna så att det blir en jämn nivå.

Så här står det om spelet:

”Trivial Pursuit Familjeutgåva är det klassiska TP-spelet som även innehåller frågor anpassade för de minsta i familjen, vilket gör det till det perfekta familjespelet!

Spelet kommer totalt med 2400 frågor, 1200 för vuxna och 1200 för barn. Spela individuellt eller i lag och se till att svara rätt på frågor för att vinna tårtbitar. Så skippa TV’n en kväll och spela istället det underhållande Trivial Pursuit Familjeutgåva!”

Detta hittar ni hos Partykungen.se

 

spel

PÅ 3 SEKUNDER JUNIOR

Det här spelet har jag inte spelat men det låter väldigt roligt och där fantasin får flöda. Det går snabbt att spela och det är från 6 år och uppåt. Jag gissar dock att även mindre barn kan vara med om man hjälper dem lite. Eller ger dem lite mer tid. För jag kan tänka mig att även 4-5-åringar kan komma på tre saker som smakar gott, tre saker i rymden eller tre saker med hjul.

Så här står det om spelet:

”Barnversionen av det populära spelet På 5 Sekunder. Säg tre saker som får plats under sängen, tre saker som kan flyga, eller tre djur som har lång svans!”

Ni hittar det hos Stor & Liten.

 

Mer spel hittar ni hos:

Partykungen.se
Stor&Liten.se
Clas Ohlson.se
Ellos.se (25% på alla spel under helgen 48)

 

 

DELA
Föregående artikelATT VAKNA MED RIKTIGT MYCKET JULKÄNSLA
Nästa artikelDET BLIR JUL ÄNDÅ – IGENKÄNNING DELUXE
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here