ATT HANDLA JULKLAPPAR ONLINE I ÅR.

0
269

 

ONLINESHOPPINGEN LÄR SLÅ REKORD.

Hej, hoppas ni mår bra idag. Jag läste en artikel om Black Friday och hur affärerna förbereder sig för det som ska ha kommit att bli årets stora shoppingdag. Naturligtvis direktimporterad från USA. Det finns lite olika sådana här dagar/händelser. Vissa kör bara Black Friday dvs erbjudande på massa produkter inför jul, andra kör Black Weekend, samma fast över hela helgen och sen har vi Cyber Monday som är precis som Black Fridag fast Online. Black Fridag är en företeelse med ganska lång tradition i USA. Den infaller alltid fredagen efter Thanksgiving (som alltid är på en torsdag) och eftersom många är lediga på denna klämfredag så passar folk på att shoppa julklappar. Black Friday var/är likställt med rabatterbjudande i reella butiken men har på senare år även funnits online. Cyber Monday gäller enbart online.

EXTRA VIKTIGT I ÅR

Flera butiker har redan planerat Black Friday i månader med syfta att människor ska kunna handla säkert under Corona-Pandemin. Längre öppettider, mindre kunder i butiken på en och samma gång etc. Mycket bra men jag tror att onlineshoppingen kommer slå ALLA rekord i år. Visst är det kul att julshoppa men i trängsel unde en pandemi? Nej tack.

JÄMFÖR KREDITKORT

Idag köper många sina julklappar på kredit. På gott och ont. Men faktum är att många kreditkort idag har rätt bra förmåner. Du måste dock se till att betala månadsfakturan i tid, då blir det heller ingen ränta att betala. Jag kan ta ett exempel: I många år hade jag American Express. Det var jättebra för jag fick flygpoäng för allt jag köpte med mitt kreditkort. Vilket resulterade i att jag nästan varje gång jag reste så reste jag gratis och ofta i första klass. Men det kom även massor av fantastiska erbjudanden som man kunde köpa för de poäng man tjänar in. Det fina i kråksången här var att jag även hade ett Coop vanligt medlemskort där jag också samlar poäng. Och de poängen går att förvandla till poäng hos Amex, och även tvärt om.

Det finns andra kort där man får 1-4% bonus på det man handlar, och de pengar den bonusen genererar dras sen av på räkningen i slutet av månaden. Så länge man betalar i tid.

Vill ni jämföra lite kort och vilka förmåner de har så kolla på Financer.com för att jämföra kreditkort och välja det som passar in på just er, Det är inte för alla, vissa vill ha exakt koll på sina pengar, men för er andra, ni som kan kanske inte har råd att handla precis allt ni behöver handla under julmånaden kan det finnas en skön vetskap om att man faktiskt har råd. Men kom ihåg, bara för att man har ett kreditkort innebär det inte nödvändigtvis att man behöver använda det alltid.

DELA
Föregående artikelÅRETS ADVENTSKALENDRAR – MINA FAVORITER
Nästa artikelCOOLA CALENDRAR FRÅN COOLSTUFF
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here