ATT HA FROSSAT I JULIGHETER

0
325

 

FEM DAGAR KVAR TILL JULAFTON

Igår julade jag till det ordentligt. Jag skulle gjort lakritskola häromdagen men orkade inte. Men igår slog jag till och gjorde en ny omgång plus nya trillingnötter. Någon har nämligen ätit upp min (dvs jag). Det är snabba recept, eller kolan tar lite tid att koka men annars går det snabbt. Och blir väldigt gott. Hemmalagat julgodis är det bästa tycker jag.

 

 

EVIGHETSBRODERIET

För några år sen köpte jag ett halvstort broderi för att brodera. Men jag kom inte så långt och nu har det legat till sig några år. Jag har gjort lite på det något år men det var ett tag sen. Men igår satte jag fart igen. Det är väldigt rogivande att brodera tycker jag. Det ni ser här ovan är bara en liten del av broderiet. Det ska till en tomte, en häst, en släde, några hus. lite granar och snö. Det lär nog inte bli klart i år (heller). Men det är inte målet heller. Det är ett mysigt sätt att spendera kvällarna på, ihop med en julfilm och en god julmust. Mycket juligt.

 

 

MIN SNÖBLOMMA

En bättre bild på min Snöblomma. Otroligt vackert hantverk. Men den är tydligen lätt att göra själv. Ni har kanske märkt att det vimlar av stjärnor på Internet nu. På Instagram kan jag rekommendera Vita Nyanser som gör otroligt vackra stjärnor och har lagt ut bra DIY-videos om ni vill göra egna. Det verkar inte så svårt.

 

 

TRILLINGNÖTTER

Här är mina trillingnötter. De är rasande goda. Omgången igår blev inte lika snygga som vanligt men det gör inte så mycket, de ska bara in i min mun 🙂 Jag gjorde cirka 50 st igår och det kostade mig 60 kr. 30 kr för hasselnötterna och 30 kr för 2 Marabou Chokladkakor. Trillingnöten ät fortfarande den godaste chokladbiten som inte finns i Alladin-boxen.

 

 

LAKRITSKOLA

Den ser kanske inte så snygg ut men den är otroligt god. Blandningen av socker, lakrits och flingsalt är en kanonkombo.

Så detta gjorde jag igår, broderade, lagade julgodis, tittade på julfilm och lyssnade på julmusik. & idag är det bara fem dagar kvar till julafton. Jag ser fram mot ett härligt julbord på julafton och fin stämning. Det är vad jag önskar mig i julklapp. Jag behöver inte mer än så i år. Det känns rätt bra (börjar jag bli gammal tro?).

Nu ska jag fortsätta brodera. Så att jag iaf kommer lite längre på duken.

 

 

DELA
Föregående artikelACK DU VACKRA SNÖBLOMMA
Nästa artikelÅRETS JULKLAPPAR – NU ÄR JAG KLAR
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here