ATT HA DAGEN INNAN MIDSOMMAR, DEN 24 JUNI, OCH 6 MÅNADER TILL JULAFTON.

2
336

 

ETT HALVÅR KVAR

Plötsligt är vi där, halva året har avverkats, midsommar står för dörren och halva året är kvar fram till julafton. Fast julen börjar ju långt innan (lite väl tidigt för bloggare kanske) så vi kanske kan säga att det är drygt 4-5 månader kvar till julkänslorna börjar slå till.

Det är långt dit och det känns faktiskt bra. Jag längtar efter sol, värme och luften utomhus så julen får gärna vänta lite. Kanske är det annorlunda för er som bor i en snösäkerdel av landet. Här är det mest månader av grådask, iaf i välderform.

 

Midsommar - 6 mån till jul

 

JULKLAPPSPAPPERSFÖRBUD – IGEN

Letade efter en låda med dvd-filmer åt en kompis igår och kunde då visa henne mitt förråd av julklappspapper. Det är faktiskt sjukligt. Förra året lyckades jag faktiskt med att inte köpa ett enda. Men jag har ju rullar som räcker livet ut känns det som. Ändå, känslan när man springer på ett papper man bara ÄLSKAR, då är det svårt att låta bli. Det tycker i alla fall jag. Hur är det för er?

 

Midsommar - julklappspapper

 

I morgon är det midsommarafton. Jag hoppas ni alla får en fantastisk dag och helg och njut av midsommarmaten, för det ska jag göra. Det är ju nästan som julmat. Jag har kräftsill och Matjesill, dillkokt nypotatis, gräddfil, gräslök, ägghalvor med räkröra, Västerbottenostpaj med gräddfil och löjrom, köttbullar, prinskorv, jordgubbar med grädde och Coca-Cola Zero. Visst, vissa saker har jag ju inte på julbordet, som nypotatis, men det är ju ändå nästan samma. Och alldeles underbart. Om någon hade sagt till mig för 15 år sen att jag skulle sitta här idag och längta efter den där första tuggan med kräftsill, ägg och potatis hade jag tyckt att de var skvatt galna. Men så lärde jag mig äta Brantevikssill (fortfarande en favorit) och efter det har sillen blivit allt viktigare. De senaste 12 åren är det kräftsillen som dominerat jul-, påsk-, midsommarborden. K.a.n. i.n.t.e. v.a.r.a u.t.a.n.

Så GLAD MIDSOMMAR SÅ HÖRS VI OM NÅGRA MÅNADER IGEN. 

DELA
Föregående artikelCMORE HAR SAMLAT MÅNGA AV MINA FAVORITJULFILMER.
Nästa artikelCHOKLADADVENTSKALENDERN – 2021
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

2 KOMMENTARER

  1. Tack för ett juligt inlägg mitt i sommaren! En kollega hade en rolig enkätfråga häromveckan om ”favorithögtidsdag” och jag kan fortfarande inte förstå hur midsommar kunde slå julen. Den är ju så mycket mysigare och pågår i veckor liksom. Midsommar har aldrig varit en dag som varit speciell för mig.
    Sedan är man ju inte redo för vinter eller jul ännu, ty älskar månader av ljus och värme som alla andra.. Men, ett inlägg med jul ett halvår innan gjorde absolut min dag! =) så tack!

    • Ohh, tack snälla, så gulligt och jag blev så glad. Nä midsommar slår inte julen. Tycker oftast det är för höga förväntningar på midsommarafton, att den måste bli så himla kul. Sen blir den sällan det. Så julen alla gånger. Fast hellre vädret vi har nu.

      Hopps att du har en fin midsommarafton och håll utkik för snart börjar julinläggen trilla in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here