ADVENTSKALENDRAR FÖR VUXNA 2017

Adventskalendrar för vuxna - göm för barnen ;-)

0
23810
Tekalender från Bönor och blad
Tekalender från Bönor och blad
SÅ VAD DET DAGS FÖR ÅRETS MEST EFTERLÄNGTADE LISTA – ADVENTSKALENDRAR FÖR VUXNA!

 

Först ut är en ny bekantskap för mig, en Tekalender från Bönor&Blad. Jag är personligen ingen stor tedrickare, det händer mest vid sjukdom och då dricker jag så mycket at det räcker för tresten av året men det minns ju många som älskar te (min favorit är annars kaktus eller Champagne och jordgubbar…oväntat). Det här tycker jag är en riktigt snygg kalender och en perfekt gåbortpresent till någon som gillar te. Ist för en flaska vin, en bukett blommor eller vad man annars brukar komma med.

 

 

Teadentskalendern
Teadentskalendern
TEADVENTSKALENDERN FRÅN NABO

 

Den här är väl numera den mest välkända teadventskalendern i Sverige men det tycker jag inte man ska stirra sig blind på. Jag gillar deras slogan “Doppa fram till dopparedan” den är klockren. Men har man haft denna i ett par år så kan man kosta på sig att testa något annat iaf ett år. Jag köpte denna förra året och har pinsamt nog te kvar. Där ser ni hur mycket te min familj dricker.

 

Teadventskalender
Teadventskalender

 

YTTERLIGARE EN TEADVENTSKALENDER

Denna kalender kommer från Visby och är helt ny för mig. Snygg utformning tycker jag och är packad med Kränkus egna blandningar. Denna förbeställa så vill ni ha en sådan så in på Kränkus sida och skriv upp ert intresse. & jag skulle passa på om jag var ni för det är limited edition på denna.

Ekologisk teadventskalendrar
Ekologisk teadventskalender

 

 

TEADVENTSKALENDER FRÅN KAFFELUNDEN

 

Ännu en nu bekantskap för mig men denna vackra ask (som verkligen andas jul) innehåller (precis som de andra) 24 påsar med te så att man kan smaka sig fram till julafton. Denna kommer från Kaffelunden och verkar vara en trevlig historia. Jag tycker det är kul att testa mig fram och nu när det finns så många tekalendrar så passa på att testa. & passa på att ge bort sånt här när det finns chansen. Ja inte till mig då men till min granne Jenny, hon älskar te 🙂

 

 

Chokoklade Compagniet - Inreda.com - adventskalender
Chokoklade Compagniet – Inreda.com – adventskalender
ATT HITTA FLESTA ADVENTSKALENRAR PÅ ETT STÄLLE – INREDA.COM

Om en vill hitta många bra adventskalendrar, speciellt för vuxna så ska man vända sig till Inreda.com. Annelie på Inreda.com har verkligen fattat det är med att vuxna också vill ha adventskalendrar, lyxiga och kvalitetssäkra sådana. Inga 10-kronors tysk choklad från obestämd affärs. Ska det va ska det var på riktigt.

Annelie och Inreda.com jobbar även med Choklad Compagniet som är ett danskt bolag som lite håller ihop olika kalendrar från tex Danmark. Dessa har jag “sammarbetet” med i flera år eftersom jag känner en som jobbar där och därför fått tillgång till bilder och information etc.

I år har de tex den här roliga kalendern som verkligen är en adventskalender. Du öppnar helt en lucka varje advent och hittar en riktigt fin chokladkaka inuti (känns lite som Kalle och Chokladfabriken eller hur?) Roligt med den här är ju dessutom att de visar upp några av våra mest kända byggnader, där vi i Malmö kan vara extra stolta över att ha Turning Torso med. Kul koncept.

 

 

Lents adventskalender
Lentz adventskalender

 

LENTZ, ADVENTSKALENDER MED FEM LUCKOR.

Fler och fler anammar ordet adventskalender och gör adventskalendrar man bara öppnar vid advent. Inte helt fel tycker jag, en behöver inte äta godis varje dag (vilket det ändå lätt blir vid jul). Lentz gör en med fem luckor, en för varje advent och en för julafton. Lagom och bra. Här handlar det heller inte om choklad utan om kolor. Mmm

 

Schottinger adventskalender
Schottinger adventskalender
ADVENTSKALENDER 2017 – HEAVENLY BY SCHÖTTINGER

 

Det här är en helt ny bekantskap för mig och den hittade jag via Ninas Mat. Men för en marsipanälskare borde ju detta var just – heavenly. Jag tror min man hade suttit och dreglat om han hade haft den här framför sig. Plus för mycket snygg bild också.

 

 

CHOKLADKALENDER LENTZ 2017 PRALINER O KOLOR 24 LUCKOR, LENTZ
CHOKLADKALENDER LENTZ 2017 PRALINER O KOLOR 24 LUCKOR, LENTZ

 

CHOKLADKALENDER LENTZ 2017 PRALINER O KOLOR 24 LUCKOR, LENTZ

En riktigt lyxig kalender, även denna hittade jag via Inreda.com. Två bitar bakom varje lucka och en extra stor överraskning bakom nr 24. Perfekt för en (eller två om man nu MÅSTE dela) 😉 I den här finns både choklad och kolor så det är lite gott gott för alla helt enkelt.

 

 

 

By Bülov - lakritskalender
By Bülov – lakritskalender

 

LAKRITS FRÅN LAKRIDSKONGEN

 

Det finns ingen, och då menar jag ingen som gör lakrits som Johan by Bülow. Jag fullkomligt ÄLSKAR hans lakrits, både kalendrar och burkar och andra tillbehör. För mig är han ett lakritsgeni. Den här kommer givetvis var given hemma hos mig, alla annat vore katastrof. Förra året hade de en deluxversion och tyvärr verkar den inte komma tillbaka i år men det är den bästa kalendern jag någonsin haft. Dock tror jag att jag blir väldigt nöjd med årets version också (har ju fått provsmaka några små godbitar och ohoj va gott. Jag beställde min från Ninas mat. Den här bara älskar man om man älskar lakrits och choklad.

 

 

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits

 

NYTT FÖR I ÅR FÖR MIG – HAUPT LAKRITSKALENDER

Jag har varit lite syndig i år, jag har beställt två laktitskalendrar. Fick provsmaka lakrits från Haupt och jag kan ju inte värja mig. DET.GÅR.INTE.ATT.MOTSTÅ! Så i år blir det två godiskalendrar, by Bülow och Haupt. För man kan faktiskt inte få för mycket lakrits, det är rent omöjligt! Denna har jag beställt från Ninas mat.

 

NESPRESSOLIKNANDE ADVENTSKALENDER.

Nespresso själva gör inga adventskalendrar (frågade förra året) men det hindrar ju inte folk från att använda konceptet. Jag som dricker kaffe med mycket mjölk känner dock inte så stor skillnad så den här må vara bortkastad på mig men för de som dricker ren lungo, expresso eller Macciato så är detta ju klockrent. Kul att även kaffe börjar komma som rediga kalendrar. Dessutom plus för snygg box. Den här hittar ni hos Inreda.com

 

THE BEAUTY AV ADVENTSKALENDRAR FRÅN SUMMERBIRD

För många år sen fick jag en av de första “koffertarna” med julpraliner av min man i adventspresent. Vi har fortfarande kvar boxen för att den är så fin. Det är är cremé de la cremé när det gäller lyx på hög nivå. Det kostar, men det är värt det. Tyvärr är det för mycket marsipan i för mig nu för tiden så jag väljer lakrits före denna men för en marsipanälskare så är den här guds gåva vid jul. Vacker box, god choklad och vacker att ha stående framme. Även den här hittar ni via Inreda.com

 

Adventskalendrar

 

FÖR DEN LITE MINDRE KONSUMENTEN – SUMMERBIRDS VUXENKALENDER 2017

Alla vill ju inte ha eller har råd med svindyra adventskalendrar (denna är förvisso inte heller billig) men detta är iaf ett alternativ till Summerbirds stora box. Bakom varje lucka finns två praliner och nytt för i år är att det faktiskt finns en likadan adventskalender med bara en pralin bakom luckorna, för de som lever i singelhushåll eller inte har råd med att lägga över fyra hundra kronor på en kalender. Även denna från Inreda.com

 

ENJOY!

/Heléne

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here