TRE MÅNADER KVAR TILL JULAFTON – ÅRETS JULGRAN

1
1001
Disneyjul
Julafton 2010
ATT SE TILLBAKA

 

Idag är det på pricken 3 månader tills julafton, ja vid den här tiden är väl julafton i princip över och magen är full av god mat, sinnena fyllda till bredden av skratt, mjukhet och kärlek. Tomten har säkert kommit och gått och förhoppningsvis är alla nöjda med sina julklappar. Det enda som fortfarande är likadant som på morgonen är julgranen, den står kvar ståtlig, grann och underbar. Så därför tänkte jag att vi kollar på mina granar genom tiderna. Ok, låt oss ta en titt! Julgran 2010-2016

 

JULGRAN Á LA 2010 (Ovan)

2010 hade vi nog den mest Disneyaktiga perfekta granen jag någonsin haft. Jag kunde inte se mig mätt. Kanske för att det var min första gran i vårt gemensamma hus och den var både stor, ståtlig och perfekt. Julgrans-goal numero uno!

JULGRAN Á LA 2011

 

Julgran 2011
2011

 

2011 bytte jag till mindre ljus och granen var inte lika perfekt i form som föregående år. Vi hade målat fönsterkarmarna vita vilket gör bilden mindre Disneyaktig men fortfarande en härlig gran. Detta år var granen som så många gånger innan helt röd.

 

JULGRAN À LA 2012
Julgran 2012 hemma hos min svägerska
Julgran 2012 hemma hos min svägerska

 

2012 hade vi ingen gran hemma eftersom vi skulle vara borta mycket över jul. Men såklart fanns det en julgran där vi spenderade julen och den var superfin och lite annorlunda mot hur jag brukar klä min gran men kul att se andras granar. Jag tyckte denna var superfin.

JULGRAN Á LA 2013

 

Julgran 2013
Julgran 2013

 

2013 fick jag mannen till att gå med på att byta färg till vitt och silver (dvs att införskaffa ännu mer julsaker än vad jag redan hade). En hel arme av nya kulor införskaffades och en helt annan julkänsla på granen. Det kändes lyxigt. Jag inhandlade kulor på Vellingeblomman och på Illums Bolighus. Fortfarande slingor med små, små ljus.

JULGRANEN Á LA 2014

 

Julgran 2014
Julgran 2014

 

Väldigt lik julgranen från 2013 men nu med inslag av koppar och guld. Det blev en ännu lyxigare gran och jag fick möjlighet att använda juldekorationer jag köpte i Sydney 2008. Jag har nu gått från att bara använda röda kulor till att blanda lite mer “vilt” och det har känts bra en jag har saknat min Disneygran med röda kulor. Men jag var inte redo att släppa det vita temat riktigt än.

 

JULGRANEN Á LA 2015

 

Julgran 2015
Julgran 2015

 

2015 gick jag all in på guld, koppar, brons och vitt. Rosetter, många kulor, massor av småljus, juldekorationer från George Jensen som vi fått i present etc. Det var en otroligt fin gran. Men jag hade redan nu funderat på om jag inte skulle gå tillbaka till det röda. Jag saknade stämningen de röda kulorna återger.

 

JULGRANEN À LA 2016

Julgran 2016
Julgran 2016

 

& så kom året då jag bröt alla mammas regler 🙂 Jag blandade guld, rött, glas, nötknäppare, specialkulor från New York och Polen. Massor av kulor och massor av ljus som vanligt. Den här granen är det närmsta Disneygranen 2010 jag kommit. Men nu är jag mer inne på en personlig gran, att kunna blanda lite hur jag vill. Fast flaggor, skolgrejer, hemmapynt kommer aldrig hamna i en julgran hos oss. För att undvika sådant har jag vid flera tillfällen haft förra granar men nu bryr sig barnen inte längre, de är gamla nog att de bara bryr sig om vad som ligger under granen 😀

 

Så vad blir det i år? Antagligen något som liknar julgranen från 2016. Den var jag nöjd med och jag behöver inte införskaffa allt för många nya kulor. Fast å andra sidan, det ska bli intressant att se hur en hund funkar med en julgran. Kanske inte ska hänga upp mina finaste kulor…

Tre månader, nu går det undan.

DELA
Föregående artikelOm du MÅSTE välja
Nästa artikelBLOSSA 17 – EN FULLTRÄFF
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

  1. Vilket härligt inlägg! Jag och min sambo har köpt en råvind som vi ska slå ihop nuvarande lägenheten med, vilket betyder att vi äntligen får plats med en julgran!
    Jag har i några års tid förberett mig för min första gran och köpt kulor och figurer i alla julens härliga röda färger, men nu när det väl är dags är jag sugen på stilrena vita kulor. Vi får se hur det blir sen när butikerna fylls av allt julpynt. Lär hinna ångra mig både en och två gånger. 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here