SVAR PÅ MIAS JULFRÅGOR DEL 1

0
501

HEJ FREDAG 10 VECKOR INNAN JULAFTON

Idag tänkte jag svara på Mias julfrågor. Mia har ett instagramkonto som heter Mias julextas där hon skickat ut frågor i tre delar och dessa kan ju vara kul att svara på denna fredag.

✦ Vad är det bästa med julen?

Stämningen. Stämningen är det absolut bästa med julen och den varar ju så länge, vilket är underbart. Alldeles snart poppar det upp julsaker i alla affärer, julmustar öppnas och lussekatter slukas. Tiden innan julafton är egentligen den allra bästa.

✦ Vilken är din favorit-julsång?

Driving home for Christmas med Chris Rea

✦ Ditt bästa julminne?

Har så himla många och svårt att rangordna dem men ett roligt julminne var när mamma råkade salta risgrynsgröten ist för att sockra den. Det upptäcktes först när gästerna började äta och alla spottade ut gröten. Mamma förstod ingenting förrän hon själv smakade. Haha.

✦ Fira jul med vänner eller med släkten?

Nu för tiden firar jag med vännen men när jag hade familj så firade jag med familjen. Det är inte så nog det där, jag kan fira själv också om det ska vara så. Men visst är det trevligare med sällskap.

✦ Om du har barn, tror de på Tomten?

Har inga barn och katten vägrar svara på om han tror på tomten eller ej (det gör han säkert)

✦ Jul hemma eller bortbjuden?

Jag har helst jul hemma faktiskt. Tycker om att rodda, fixa och göra fint. Sen är det förvisso skönt att få komma bort lite också och inte arbeta riktigt så mycket som man gör hemma (hjälper självklart till när jag är bortbjuden). I år blir jag nog hembjuden till min bästis, om hon inte jobbar, men det hoppas vi verkligen inte att hon gör. Hon har en jättefin lägenhet med massa vitt så att det nästan känns som att sitta i ett snölandskap. Det ska bli fint.

✦ Går du i kyrkan under julen?

Nej tyvärr. Jag har gått på en hel del midnattsmässor i min dar, speciellt när jag bodde i Malmö och det hölls mässa i en av de riktigt stora kyrkorna. Det tycker jag är häftigt. Men här ute på landsbyggden är det en bit att gå och kyrkan är liten och oftast överfull.

✦ Vad är den ovanligaste julen du firat?

Det var nog när jag jobbade på ett äldreboende. Jag hade en lång tur och slutade int förrän kl var 17.30. Så begav jag mig hem till min bästa kompis pojkväns föräldrar och spenderade kvällen där. Hela dagen var en härlig insikt i hur andra firar och har för traditioner denna trevliga dag.

✦ Hur ska du fira denna julen?

I år planerar jag att spendera julen hos Marlena och jag gissar att hennes som ska vara där också, iaf i ett par timmar. Där ska vi äta gott, titta på något kul och bara vara-

✦ Julen är inte jul utan …?

Jul. Försökte tänka mig det jag absolut inte skulle klara av att vara utan och då blir det julmusik.

✦ Om du skulle fastna i en julfilm, vilken skulle det vara?

Love Actually

✦ Skulle du helst vilja ha en vit jul eller varm och solig?

Jag vill ha en vit, vit, vit jul. Det är mycket rönnbär på träden i år så jag hoppas.

✦ Om du fick fira julen varsomhelst på jorden, var skulle du vara?

New York

✦ Firar du juldagen och annandagen på något vis?

Inget firande av dessa dagar, de är slappedagar. Man äter upp resterna kollar tv, speciellt Fanny & Alexander och knäkar munnen full av julgodis.

Ja det var mina första svar. Del två kommer senare.

DELA
Föregående artikelJULDEKORATIONER HOS JOTEX.
Nästa artikelDEN EFTERLÄNGTADE, VACKRA JULEN HOS MIO
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here