MIN BÄSTA LAKRITSKOLA

0
171

RECEPT PÅ LAKRITSKOLA

Härom dagen gjorde jag en av mina favoriter på julgottebordet, lakritskola. Jag kan verkligen rekommendera denna för alla som gillar lakrits, den är underbar. Min kompis, som fick testa den, gav den 10/10. Inte illa. Just min omgång blev inte så salt för jag använde för gammalt lakritspulver. Det går hur bra som helst men smaken har avtagit så jag borde ha tagit mer. Sen råkade jag bränna kolan en aningen men det gjorde den faktiskt nästan godare. Inte för att jag rekommenderar det egentligen, svinjobbigt att rengöra kastrullen efteråt.

Så här gör man:

INGREDIENSER:

  • 100 g Smör
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 2 msk lakritspulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • 1⁄2 dl glykos (eller glykossirap)
  • 1⁄2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsaltSmält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3–5 min till gyllenbrun färg. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker . Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller är 124°, ca 15-25 min. Häll i en form med bakplåtspapper . Låt svalna ca 15 min, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

    För att de inte ska klibba fast slog jag in alla bitar var för sig i smör papper och limmade ihop det lilla paketet på baksidan, sen knöt jag ett band runt.

    Lycka till!

 

 

 

DELA
Föregående artikelVINN BILJETTER TILL THIS IS CHRISTMAS JULSHOW
Nästa artikelBLACK FRIDAY MED MASSOR AV BRA ERBJUDANDEN.
Välkommen till Helénes underbara jul!För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here