DET ÄR DEN 25 JUNI OCH PRICK 6 MÅNADER -1 DAG TILL JULAFTON!

0
531
JUNI

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT!

Tänk att det har gått ett halvår sen det var julafton. Tiden går snabbt. Och ingenting har varit normalt de senaste fyra månaderna. Så snabbt våra liv kan raseras, det är svårt att ta in hur mycket som har hänt det senaste halvåret. Jag fick reda på Coronaviruset via Flashback den 22:e januari. Dagen efter sattes Wuhan i karantän och det lät helt bananas. Bygga stora sjukhus på 10 dagar osv osv. Sen följde jag kartor, uppdateringar, såg youtube-videos där folk visade hur det såg ut när de var tvungna att gå och handla. Och ut de gav sig, ut till en tyst och öde 11-miljoners stad. Där och då var det inte tänkbart att vi skulle drabbas av sjukdomen även om det fanns de som redan då förberedde sig. Det dröjde till den 8:e mars innan vi alla skulle förstå allvaret. Då sattes Lombardiet i norra Italien i karantän och tre dagar senare sattes hela landet i karantän. Någon jag int ens i mina vildaste drömmar kunnat tro. Men siffrorna ökade för varje dag som gick och plötsligt började det spridas i Sverige och resten är historia.

Det har varit fyra jobbiga och tuff månader för många människor. Då är det svårt att tänka på något så banalt som en julblogg. Men jag tänker att det skänker lite glädje, lite tröst att det en dag kommer vara normal igen. Men fram tills dess får vi stötta varandra så gott det går. Och jag hoppas att ni följer bloggen i år igen och att den kan ge lite glädje i mörkret.

Men nu är det sommar och jag ska njuta av soliga dagar och heta stränder. Fram tills vi ses igen. Tvätta händerna, håll avstånd, håll avstånd, håll avstånd. 2 meter är längre än vad man tror, det är lika långt som en normalstor gran är hög, en säng eller två ålar. Detta är inte över än och vi måste hålla orken uppe att sköta de restriktioner som införs. Annars blir det kaos igen. Speciellt viktigt på badstränderna, när värmen är hög och vattnet svalkar skönt är det många som vill bada. Men håll av stånd på stranden så vi rider ut detta också. Tillsammans.

Och i höst ska jag försöka vara lika flitig som vanligt och ge er massor av tips, kanske några tävlingar. Vi får se vad det blir helt enkelt.

Så tills dess, njut av sommaren så mycket det bara går.

 

 

DELA
Föregående artikelSKÖNA MAJ & MIN UTEPLATS
Nästa artikelLEGO SLÄPPER ENSAM HEMMA-BYGGSATS
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here