ATT TIPSA OM MYSIGA JAKRIBORG JULMARKNAD

0
1411

 

ÄNTLIGEN DAGS FÖR JULMARKNAD IGEN

Nästa helg och helgen efter det är det äntligen dags för julmarknad på Jakriborg. Det var ju uppehåll förra året av förklarliga skäl men nu är det alltså dags. Man kan säga att jag bor mitt i julmarknaden så för mig är det nära och bra. Tror att det skulle ta mig ungefär 15 sekunder från dörren till marknadsområdet. Lyxigt. Bodar och lokaler har redan börjat ställas i ordning, granen är på plats, girlangerna över gågatan lyser upp i vintermörkret. Jakriborg är uppbyggd som en Hansastad och det är ett väldigt mysigt område i Hjärup.

 

Jakriborg julmarknad Jakriborg julmarknad Jakriborg julmarknad

 

JULMARKNADEN

Jakriborg ligger alltså i Hjärup som ligger strax utanför Lund i Skåne. Hit tar man sig med tåg eller bil. Marknaden pågår under två helger. Den 11-12 december och den 18-19 december mellan 10.00-16.00. Marknaden består av en utomhusdel och en inomhusdel. I år måste man ha ett covidpass för att komma in. På marknaden brukar man kunna köpa hantverk av olika slag, mat, som korv, knäckebröd, senap, honung, godis m.m. Det brukar finnas häst och vagn som man kan åka och för de minsta brukar det vara ponnyridning på den sötaste lilla ponnyn. Tomtefar och tomtemor är givetvis på plats och det brukar vara lite uppträden.

Så har ni möjlighet besök julmarknaden på Jakriborg.

 

Jakriborg julmarknad Jakriborg julmarknad Jakriborg julmarknad

DELA
Föregående artikelDECEMBERUTMANINGEN – DAG 4
Nästa artikelMIN DEFINITION AV JULEN – DU DAG 6
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here