ATT GÅ IN I JULVECKAN

0
184

 

FYRA DAGAR KVAR

God morgon kära läsare

Idag går vi in i julveckan och idag är det bara fyra dagar kvar till julafton. Just nu kretsar i princip allt kring jul. På tv, i affärer, i mailutskick osv. Har ni hunnit med vad ni har tänkt er att göra? Om inte, det blir jul ändå. I veckan ska jag handla julmat. Ser såååå mycket fram mot sillen på julafton. det har def blivit min favorit de senaste 15 åren. Från att knappt ha ätit sill till att älska det (iaf kräftsill).

Vad har ni på julbordet? Från att i barndomen haft lutfisk, sylta, dopp i grytan och allt det traditionella etc så har jag gått till att ha julskinka, sill, potatis, ägg, prinskorv, köttbullar, räkröra och risgrynsgröt. Det räcker så tänker jag. Dessutom försöker jag att inte ha så mycket av allting, så slipper man äta det fem dagar i rad. Julmat är gott men inte varje dag. Så dagarna efter planerar jag goda rätter som lax i ingefära- och apelsinsås, kyckling inlindad i serranoskinka (parma eg men jag använder serrano), thaigryta med röd curry och kokosmjölk. För att bryta av julmaten lite. Har ni några rätter ni alltid gör vid jul, förutom julmaten så.

Igår julstädade jag hela lägenheten och så skönt att ha det tipptopp inför julafton. Nu återstår bara julmaten och att slå in julklappar. Men det går nog rätt snabbt, har inte så många julklappar att slå in.

Hoppas ni får en bra måndag. Och kom ihåg, försök att inte stressa och ist njuta av den här veckan.

 

DELA
Föregående artikelJULIGA CAKE POPS
Nästa artikelMERRY CHRISTMAS – ED SHEERAN & ELTON JOHN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here