ATT FÖRBEREDA INFÖR JUL

0
158

 

HEJ TISDAG OCH KÄRA LÄSARE!

Nu börjar det närma sig, i helgen ska jag julpynta. Ta fram granen, alla mina nötknäppare, pynta tv-bänken med mera. Vardagsrummet är fyllt av kartonger eftersom jag tog in dem redan för en vecka sen. Tänkte att jag lika gärna kunde ta in dem så slipper jag det när jag väl ska pynta. För det är en liten tröskel för mig. Att röja i förrådet. Men jag har blivit väldigt bra på att göra iordning förrådet så att de viktigaste ligger längst fram inför säsongen. När jag stuvar in efter sommaren ser jag till att ta ut julsakerna först, ställer in sommargrejerna och sätter sen tillbaka julsakerna. Då är det lätt att plocka fram julen när det är dags. Jag menar, risken att det regnar är ju ganska hög så man vill ju inte stå där i regn och sortera ut saker. Problemet är bara att jag vill storstäda innan jag plockar fram allt. Lite svårt med hela vardagsrummet/köket (det är integrerat) är fullt av kartonger. Får lösa det på något sätt. Nån mer med dessa problem?

 

 

ORGANISERAT KAOS

Inför varje jul de senaste åren har jag också haft som ambition att sortera i mina jullådor men först förra året tog jag tag i det. När jag packade ner la jag det jag använder främst i en låda och skrev en lapp med innehåll. Sen la jag alla julkulor och saker till granen i tre lådor och skrev färg på dem. Så nu när jag ska plocka fram julen vet jag exakt vilka lådor jag ska ta. Jag har fler lådor men min lilla lya på 41 kvm tål inte mycket mer än det jag har i mina fyra lådor. De andra fyra lådorna står kvar i förrådet. De kanske kommer till användning någon dag.

 

 

JULMUSIK, LUSSEKATT, JULMUST OCH JULPYNT

På söndag tänkte jag att jag ska sätta upp allt. Ladda upp med Lussekatter (köpta, inte dags att baka än för mig) och julmust, min jullista hos Spotify, ABSOLUT I LOVE CHRISTMAS (gilla gärna) och en varm känsla inombords. Jag hade önskat mig snö men det verkar ist bli regn. Lite trist, inget är så stämningsfullt som att julpynta medan den första snön faller. Dock såg jag en snöflinga i veckans prognos hos SMHI. Men det var snöblandat regn. Kan bara hoppas att det blir lite snöaktigt i luften iaf.

Men ja, så ser det ut på den juliga fronten den här veckan. Äntligen är det dags!

 

DELA
Föregående artikelADVENTSKALENDERTÄVLING IHOP MED NINASMAT.SE
Nästa artikelÅRETS JULVÄRD I SVT – DAVID BATRA
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here