På söndag är det alltså första advent. Det är helt tokigt ju. För jag är väl inte ensam om att tycka att året gått rekordfort?

Jag har så svårt att bestämma mig för hur jag ska göra med adventspyntandet. Jag ska få nya fönster i början av december (känns som jag tjatar om det i varenda inlägg nu, både här och på insta…? Sorry, men det är ju så stööörigt att inte bara ha det överstökat, haha) men vet fortfarande inte exakt när.

Jag längtar så mycket efter att pynta i år – helst skulle jag pynta järnet på lördag. Men det blir ju ett sådant rackarns jobb att behöva plocka ned allt i lådor för de dagarna som fönsterbytet pågår (1-2 dagar) och därefter ställa upp allt igen… Så nej, det blir nog en mer återhållsam pyntning till att börja med… för att därefter ösa på som om det inte fanns någon morgondag.

bild via unsplash.com

Jag har faktiskt handlat en del nytt pynt den senaste månaden. Har liksom unnat mig att slå till på de där småsakerna som jag annars skulle ha tänkt att ”nej, det är onödigt” eller ”får se om den finns kvar om några veckor och jag fortfarande vill ha den då”.
Ett av mina missions för i år har varit att ge mitt hem den kärlek det förtjänar. Det är lite svårt att förklara, men i ett par, tre år så var min lägenhet förvisso min fasta punkt och min borg, men min tillvaro där kändes liksom förgänglig, vilket berodde på att jag var i två förhållanden på raken då tanken var att vi skulle flytta därifrån.

Flytta har jag fortgående planer på (eftersom jag i slutändan vill närmare Stockholm, där jag jobbar), men det kommer att ske när jag bestämmer mig för det, inte när någon annan har hetsat mig till det.
MEN lång historia kort: Att ge mitt hem lite kärlek innebär bland annat att byta ut lite saker som är trötta och gamla, mot nya som representerar vem jag är nu och som jag kommer att ha glädje av länge, länge.

bild via unsplash.com

Nu är gatubelysningen tänd överallt i Stockholm och det får mig att le fånigt varje gång jag knatar under den. Oh!! Oh!!! För att inte TALA om när jag vaknade i lördags och såg att det hade fallit ett tunt lager snö under natten. Eeeek!

DELA
Föregående artikelINTERVJUAD AV SKÅNSKA DAGBLADET
Nästa artikelVINN ADVENTSKALENDRAR FRÅN BABBLARNA OCH LAKRITSFABRIKEN.
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here