ATT GÖRA DE ENKLASTE TRILLINGNÖTTERNA
Sen trillingnöten försvann från Aladdinasken har jag då och då gjort egna trillingnötter. Och let´s face it. Kanske var det det bästa som kunde hända för nu får jag 40-50 trillingnötter ist för 4 (eller hur många det nu är i en ask). Och det är ju så sjukt gott. Kanske något av det finaste vi har, Trillingnöten.
I förrgår gjorde jag en omgång och de är ju så goda att jag nästan behöver göra en omgång till innan julafton. Det försvann allt för många in i min mun efter att de var klara i förrgår. 😀
Det är superenkelt att göra och detta klarar alla. Detta behövs:
200 gr hasselnötter
300 gr mjölkchoklad
Flingsalt (Går att välja bort men ger en extra god touch)
Så här gör du:
- Värm ugnen till 200 gr
- Lägg hasselnötterna på en ugnsplåt och in i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att de inte blir för brända. De ska rostas
- Ta ut hasselnötterna och lägg dem i en kökshandduk och gnid hasselnötterna inuti handduken så att överflödsskal åker bort.
- Värm hälften av chokladen i ett vattenbad. Häll i resten av chokladen och låt allt smälta.
- Häll ner hasselnötterna (efter att du tagit bort skalet) i den smälta chokladen.
- Häll upp hasselnötterna tre och tre på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över flingsalt, sätt in i kylen och låt stelna.
- Placera i en tättslutande burk och förvara i kylen.
Svårare än så är det inte. Inget direkt krångel och sjukt gott. Kostnad: 96 kr om du ska köpa allt nytt. 200 gr hasselnöt 32 kr, mjölkchoklad (300 gr) 42 kr, flingsalt 22 kr.
Så säg 40 trillingnötter för 96 kr. Ganska billigt. Nästa sak att laga/baka är Cake Pops, brynt smörkola med havssalt, karamellpopcorn, Saffransscones och Saffransbiscotti.