TRILLINGNÖTEN, KANSKE DET BÄSTA VI HAR

0
83

Trillingnöten

ATT GÖRA DE ENKLASTE TRILLINGNÖTTERNA

Sen trillingnöten försvann från Aladdinasken har jag då och då gjort egna trillingnötter. Och let´s face it. Kanske var det det bästa som kunde hända för nu får jag 40-50 trillingnötter ist för 4 (eller hur många det nu är i en ask). Och det är ju så sjukt gott. Kanske något av det finaste vi har, Trillingnöten.

I förrgår gjorde jag en omgång och de är ju så goda att jag nästan behöver göra en omgång till innan julafton. Det försvann allt för många in i min mun efter att de var klara i förrgår. 😀

Det är superenkelt att göra och detta klarar alla. Detta behövs:

200 gr hasselnötter
300 gr mjölkchoklad
Flingsalt (Går att välja bort men ger en extra god touch)

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 200 gr
  2. Lägg hasselnötterna på en ugnsplåt och in i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att de inte blir för brända. De ska rostas
  3. Ta ut hasselnötterna och lägg dem i en kökshandduk och gnid hasselnötterna inuti handduken så att överflödsskal åker bort.
  4. Värm hälften av chokladen i ett vattenbad. Häll i resten av chokladen och låt allt smälta.
  5. Häll ner hasselnötterna (efter att du tagit bort skalet) i den smälta chokladen.
  6. Häll upp hasselnötterna tre och tre på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över flingsalt, sätt in i kylen och låt stelna.
  7. Placera i en tättslutande burk och förvara i kylen.

 

Svårare än så är det inte. Inget direkt krångel och sjukt gott. Kostnad: 96 kr om du ska köpa allt nytt. 200 gr hasselnöt 32 kr, mjölkchoklad (300 gr) 42 kr, flingsalt 22 kr.

Så säg 40 trillingnötter för 96 kr. Ganska billigt. Nästa sak att laga/baka är Cake Pops, brynt smörkola med havssalt, karamellpopcorn, Saffransscones och Saffransbiscotti.

 

Trillingnöten Trillingnöten Trillingnöten Trillingnöten Trillingnöten

DELA
Föregående artikelSCANS MINIJULSKINKA – ÄNTLIGEN SÄGER JAG
Nästa artikel20% PÅ ALLT HOS NINASMAT.SE IDAG
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here