MORGONSTUND HAR JULKAFFE I MUND

4
462
julkaffe

 

GOD MORGON.

Här sitter jag och dricker julkaffe, tittar på morgon-tv och surfar julsaker. Nu är det bara tre veckor kvar till första advent. Jag har förberett min lägenhet genom att städa och städa bort så mycket som möjligt. På det sättet blir det inte så mycket kvar när det är dags att dekorera och pynta lägenheten. Tyvärr innebär det att jag har ställt in en hel del saker i förrådet, framför alla julsaker. Så när det är dags att pynta blir det ommöblering i förrådet. En uppgift mindre kul men ett nödvändigt måste.

För ett år sen pyntade jag i mitten av november, jag kommer nog pynta lite senare i år. Det sitter ganska djupt rotat i mig att inte pynta förrän strax innan första advent. Att koka en kanna julkaffe, sätta på julmusiken för första gången och plocka fram mina älskade dekorationer.

JULGRAN?

Jag tror att jag har hittat en plats i lägenheten där en julgran skulle kunna få plats. Förhoppningsvis. Inatt drömde jag tom om att jag hittade flera rum i min lägenhet där jag skulle kunna få plats med hur många julgranar som helst. Tyvärr var de inte kvar när jag vaknade 😀

Jag har alltid haft en riktig julgran men inser att i år blir det svårt att få till. Jag har kollat på att beställa hem en gran men problemet är att jag då inte vet hur bred den är. Eller att den ser ut som jag vill. Så nu funderar jag på en plastgran, men de är hiskeligt dyra. Inte utslaget över några år men det är en stor engångssumma om man vill ha en naturtrogen och fin plastgran. Har ni några tips? Var har ni köpt era plastgranar? Jag föredrar kungsgran så helst någon som liknar en sån.

Får nog göra ett inlägg med vilka granar jag tycker är fina, det blir nog lättast så. Men nu ska jag koka en kanna julkaffe till, jag köper Zoegas julkaffe som vardagskaffe. Tycker det är gott men kanske lite syrligt? Nåja, det funkar hur bra som helst.

Men nu ska jag surfa plastgranar och fortsätta söndagen.

 

DELA
Föregående artikelALONE ON CHRISTMAS EVE MED MÅNZ ZELMERLÖW
Nästa artikelPLASTGRAN – GRANENS VARA ELLER ICKE VARA
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

4 KOMMENTARER

  1. Efter att ha snålat i flera år med billiga granar som jag alltid var missnöjd med så slog jag till på en av dessa:
    https://www.konstgjordavaxter.se/julgranar/

    Dyr? Ja! Perfekt? JA!!! Tar på riktigt fem minuter att sätta upp, den har tio års garanti och den är så här fem, sex år efter inköp precis lika fin som när jag fick hem den. Min har små dimbara LED-ljus så man slipper stå och mecka med ljusslingor. Granen blir så där fin att man tassar upp kl. 04 på morgonen bara för att få stå en stund och titta på den. 🙂 En bra investering!

  2. Newport har en otroligt vacker konstgran, dock får man ju så betala därefter, närmare 5000 kr.
    Jag har ”Konstjulgran Chamonix” från Hornbach som jag tror jag betalade ca 1800 kr för. Den är jättefin och upplever att den ser något mer realistisk ut än andra plastgranar. Dock är den mer åt det amerikanska hållet av gran, dvs väldigt tät och har många grenar. Hoppas att det kommer vackra konstgranar som påminner mer om våra svenska julgranar. 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here