VINN ADVENTSKALENDRAR FRÅN BABBLARNA OCH LAKRITSFABRIKEN.

SPONSRAD TÄVLING AV NINASMAT.SE

36
634
Vinnarna

OBS: TÄVLINGEN PÅGÅR TILL ONSDAGEN DEN 28:E NOV KL 12!

BABBLARNA OCH LAKRITSADVENTSKALENDRAR.

Ninasmat.se vill gärna bidra till att två barn får var sin kalender från Babblarna och två andra får var sin adventskalender från Lakritsfabriken. Fantastiskt generöst och kul att kunna få tävla ut dessa fina kalendrar.

 

 

BABBLARNA. INTE BARA GOTTEGOTTGOTT.

Babblarnas kalender innehåller 24 askar med torkad frukt och andra nyttigheter och varje ask kan man sen använda och lägga pussel. Perfekt för små barn. Dessutom finns det ett memoryspel och små figurer att leka med. Den PERFEKTA adventskalendern till ett barn som är tokig i Babblarna (typ alla?)

HUR TÄVLAR JAG DÅ?

1. Gilla mig på Instagram
2. Att vara förälder är inte lätt men ibland uppstår det i alla fall väldigt tokiga och roliga historier. Så ni kan väl berätta om en sådan historia. Jag åt tex upp all sill som mormor skulle ha till påsk så den påsken blev det ingen sill till påskbordet och jag fick min beskärda del av sill så det räckte i 30 år. Så en rolig, bedrövlig, snopen liten berättelse är den insats ni behöver bidra med för att vinna en av de två kalendrarna som står på spel. Så hit mig med era mest tokroligt historier. Eller vad som helt, alla motiveringar läses och beaktas. (PS. det behöver ju inte bara vara föräldrar som tävlar, det kan vara syskon, pedagoger etc, bara fantasin sätter gränserna)

 


 

EN RIKTIG ADVENTSKALENDER FRÅN LAKRITSFABRIKEN

Den här kalendern öppnar man vid varje advent, precis som namnet egentligen antyder. Sen att det dessutom är något av det bästa lakritsen i världen gör det inte sämre. För er som kanske inte vill äta så mycket godis i jul är den här perfekt, söndagsgodis int för lördagsgodis (eller så fuskar man och öppnar den på lördagen, jag lovar att inte skvallra).JAG ÄLSKAR LAKRITS.

Ni som följt mig ett tag lär ju inte bli förvånade över att jag är tokig i lakrits. & jag är faktiskt lite dålig på att hinna öppna alla luckor varje dag (för jag har ju inte bara en kalender, jag måste ju ha flera stycken för jag vill ju ha lakrits, skönhet, snällkalendern osv) så den här hade passat mig personligen rätt bra.

För att vinna den här behöver ni:

 1. Gilla mig på Instagram
 2. Skriva en motivering om varför just du ska vinna en av dessa. & det behöver inte vara rim, avancerade historier eller så. Skriv ur hjärtat.

All information om kalendrarna hittar ni hos Ninasmat.se och där hittar ni givetvis massor av andra godsaker inför julen.

LYCKA TILL OCH TÄVLA SÅ DET RYKER.

ONSDAG KL 12 UTSEES VINNARNA!

 

DELA
Föregående artikelAdventstider!
Nästa artikelETT STORT GRATTIS TILL VINNARNA OCH EN STOR URSÄKT
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

36 KOMMENTARER

 1. Jag vill vinna lakritskalendern till min fina, lakritstokiga sambo. Jag tycker det är viktigt att man aldrig slutar visa uppskattning till sin partner. Det kan vara med ord eller handling, smått som stort. Bara man visar att man uppskattar och älskar sin kärasta. Denna kalender hade varit perfekt att ge som gåva och som uppskattning för att han är bäst på att vara min sambo och vår sons pappa.

 2. Följer på Insta (Mammamuh_) och skulle gärna vinna en lakritskalender.

  Historier har jag många men en är att yngsta dottern lyckats hitta påsen med godis som skulle bli lördagsgodis i paketkalendrarna och äta upp allt. Allt som allt godis för 3 barn och två vuxna i fyra veckor! Som om det inte var nog eländigt så var det godis som inte går att hitta här utan godis från andra länder. Nu är det många år sedan, men fortfarande grämer det mig….

 3. Skulle vilja vinna lakritskalendern till min kille som älskar lakrits men inte julen.. Det Skulle få honom och komma i lite julstämning tror jag 💃 då har han nått att se framemot varje dag fram till jul 🎅🎄

 4. Följer på instagram (asa_ellenor).
  Önskar tävla om en julkalender med Babblarna.

  Min bästa historia eller snarare “ur barnamun” handlar om min dotter Tindra. Hon ville ta en vindruva, men kom sorgset till mig och sa: “Mamma, det finns ingen som är ledig”. Alla druvor satt ju fast på klasen!

 5. Ojojoj att få chans till detta jag älskar lakrits och dottern älskar babblarna.

  Roligast som hänt nu är att jag lärt dottern att hämta köttbullar från kylen. Det är ett misstag för idag när vi skulle äta köttbullar var dom slut 😂😂 så det fick bli rester.

 6. Önskar vinna julkalendern med Babblarna.

  När jag var liten så hade mamma min gjort lyx middag till oss bestod av kött och råstektpotatis. Min pappa kom hem senare då han varit på fisketävling och skulle värma maten. Men när han kom hem var den råstektapotatisen slut och han fick värma kall kokt potatis. Då myntades yttrycket ”det var ju så gott” som var det första min pappa hörde av oss barn när han kom hem och maten var slut!

 7. Följer på instagram (asalinneakarlsson)

  Som förvirrad småbarnsmamma…har tre smurfar, minsta smurfen var vid denna tidpunkten drygt ett år. Jag utfodrar, badar dem mm. Men går HELA kvällen med känslan av att jag har glömt något väldigt väldigt viktigt…!!!
  Går runt och kollar om jag glömt släcka något ljus, släppa in hunden mm men kan för mitt liv inte hitta något jag glömt. Bestämmer mig för att släppa det, slår mig i lugn och ro ner med en kopp the medans smurfarna kikar på tv.
  Plötsligt hörs ett ”genom märgen vrål” från äldsta smurfen….
  ”VEM HAR BAJSAT I SOFFAN????”
  Och just då, i den stunden…AHA…det va BLÖJAN på minsta smurfen jag glömt…😱😆

  Efter denna skräckupplevelse och trauma kan mina smurfar behöva en babblarnakalender och mamman (jag då…😃) en lakridskalender

 8. När jag var liten, ca 4 år och vi skulle köpa strumpbyxor till mig så var jag fast besluten att jag skulle ha sebenastrumpbyxor, mina föräldrar visste inte vad jag menade och det jag menade var ju tunna strumpbyxor, alltså nylonstrumpor så att man kunde se bena( se benen igenom strumbyxorna) = sebenastrumpbyxor…. Detta är något som jag fått höra genom åren och vi skojjar om än idag,( är 33 nu) . Tycker min logik och förklaring var klockren. Vill gärna vinna en babblarkalender till dottern och lakrits så sonen och jag kan dela!!

 9. Jag önskar av hela mitt hjärta att mina 2 barnbarn som är så allergiska mot ägg mjölkprotein soja vete baljväxter….mm. kunde få chansen att få äga en adventskalender sär man kan få smaka på en liten godbit varje dag. De har aldrig upplevt detta förut 💕
  🤶🌲🌟☃️

 10. Jag önskar att jag kunde vinna lakrits adventskalendern då jag skulle bjuda mina barn på denna.
  Historien utspelar sig i Vänstra Götaland 1993 då vår 3 åring vaknar lite tidigare än oss föräldrar och hittar alla julklappar i lång garderoben o i lugn och ro öppnar dem dagen innan julafton 🤶🌲.
  Vi hade lite att stå i senare den kvällen. 🌲🌟☃️🤶 Men det blev en härlig JUL 🤶🌲.

 11. Önskar vinna kalendern med Babblarna till min lilla tjej som älskar Babblarna!
  Finns många roliga och knasiga historier men här är en av de jag kom på nu.

  Jag öppnade kylskåpet och min dotter (2 år) såg något hon ville ha.
  -Vill ha!
  -Vill du ha yoghurt?
  -Neej!
  Såg godispåsen längst upp och antog att det var den hon såg. Svarade:
  -Nej inte idag (tisdag).
  Jag stängde kylskåpet och min dotter blev arg och skrek:
  -Vill haaa kockoli!
  Kockoli betydde antingen krokodil och broccoli
  Öppnade kylskåpet igen och såg en kronärtskocka, jahaa hon trodde det var broccoli.
  -Ville du ha broccoli?
  Dottern sken upp
  – Jaa kockoliiii!
  Så i stället för att jag tjafsa om godis var det bara att koka broccoli till en helnöjd liten tjej 🙂

 12. Jag skulle vilja vinna en babblarkalender. Min dotter har älskat Babblarna sedan hon började uppfatta rörliga bilder, och hittills finns inga tecken på att intresset börjar svalna. En rolig historia relaterat till detta är när hon hittade en timglasformad potatis i kylen och givetvis döpte den till “Babbatatis”.

 13. Jag vill vinna en Babblarna kalender till min 2 åriga dotter Betty. Hon döptes förra veckan och mitt under dopet bestämde hon sig för att krypa under prästens bord och bajsa. Som tur var höll blöjan tätt för hennes vita dopklänning och vi fick oss ett gott skratt.

 14. Jag älskar lakrits ❤️ Så vansinnigt gott 😍 Till jul har jag ofta fullt upp med att göra det så bra jag kan, med sex barn slår jag med viss svårighet men nöje, knut på mig själv..
  Det vore härligt med en lakritsstund när jag sätter mig på kvällen med en bok. Lyx…och njutning ❤️ Det vore härligt 🤶

 15. När min lillasyster var liten talade hon i telefon med min mormor. Hon säger då att nu måste jag sluta för pojken äter skum (lillebror åt diskmedelsskum trodde hon). Min mormor ringde då upp lite senare för att fråga hur det gick med lillebror varpå lillasyster svarar De gick bra han dog inte i alla fall

  Följer på Instagram Victorias jul

 16. Jag skulle vilja vinna lakritskalendern. Efter ett skitår, rent ut sagt, med död och otur i kärlek så sätter jag hopp till att julen ska göra mig lite gladare. Jag har alltid älskat julen men i år är den extra viktig. Att då få fira den tillsammans med mitt favoritgodis varje dag skulle sätta guldkant på det hela.

  Följer på Instagram som karinhellman

 17. Följer..
  Jag skulle vilja vinna Lakrits kalendern till mig själv då jag inte tål choklad. Och Lakrits är mitt favorit godis. Alla i familjen har en varsin god kalender men inte jag ÄN. Tänk o få vinna denna o ha en alldeles egen Adventskalender 😍😁
  Mycket som ska göras i December också , Nisse ska flytta in på lördag o ge kalendrar o hitta på mycket roliga/mysiga uppdrag med lite bus fram till Julafton o så ska ja in på OP, samtidigt som man har fullt upp att fixa inför Jul, så o få vinna mitt favorit godis skulle ja bli så glad över .

 18. Grön lakrits
  Under mina säsonger med arkeologisk utgrävning i Mellanöstern (Jordanien, Syrien och Israel) upptäckte jag en högrest växt som smakade lakrits. Jag tuggade på den speciellt på vägen till eller från groparna och bröt även av några stjälkar att ha senare. Nu har jag fått veta att det är en sort av vild fänkål. Den växer som ogräs! Den är min favorit! Tills vidare får jag nöja mig med riktig lakrits från Lakritsfabriken!

 19. En alldeles egen adventskalender från bästa Lakritsfabriken att dela med maken. Att få räkna ner till favorit högtiden med den godaste av smaker. Fram till den 24:e december är delad glädje dubbel glädje samt extra mysigt, gott och inspirerande!
  Följer på Instagram som sodercrowcastle.

  Med önskan om en mysig 1:a advent!

 20. Lakrits som är så gott,
  Ge den till mig som gillar smått
  Och inte vill ha så många bitar
  Jag på tomten helt litar
  Att leverera klappar
  Medan min fru slappar.

 21. Hej
  Följer som jessolofsson
  Min son tre år gammal frågade sin mormor som berikats med tomma och hängande byst efter viktnedgång, varför hon hade så ledsna tuttar och så kom det mammas är mycket gladare.
  Hoppas på en babblarna kalender.

 22. Att i väntans tider gå,
  är jobbigt må ni tro,
  att från jobbet få besked att företaget kommer läggas ner.
  Vad vore då helt underbart än att få överaska min sambo med en härligt god lakritskalender.. För han älskar verkligen lakrits.

  Följer på insta: fridabergner

 23. Jag vill gärna vinna lakritskalendern! Och vinner jag så ska jag ge bort den till min lillasyster som älskar adventskalendrar. Hon bjuder dessutom på den knasigaste händelsen från julen i vår familj: När vi var små brukade vi ha julbak hos farmor. Min lillasyster blev så förtjust i den taggiga barnkaveln som hon fick låna så hon snodde med sig den hem. Pappa kom på henne någon dag senare och lämnade tillbaka stöldgodset till farmor men snacka om att min lillasyster blev snopen, och att vi alla fick oss ett gott skratt, när farmor slagit in kaveln i julklapp till henne! 😂
  Tack för en bra blogg. Följer dig självklart på Instagram. ☺️

 24. Vilken som av kalendrarna vore rolig att vinna, men helst babblarna eftersom mina flickor 2 och 6 år skulle ha roligt med den tillsammans.
  Det är inte bara barnen som bidrar till komiska händelser här utan jag måste nog berätta om en sak som hände för ett par år sedan när jag och ”stora” tjejen (då kanske 3 år) var och hälsade på mamma (barnens mormor). Vi skulle till affären jag drog barnvagnen och hon ledde sin cykel. Mamma hade tankarna på helt annat håll. Jag stoppade henne i dörröppningen till Lidl. Hon tittade oförstående upp på mig och säger, men du har ju vagnen med dig. Där är hon på väg rakt in i affären och har helt glömt bort att lämna cykeln i stället utanför. Jag tyckte så klart inte att vagnen med min dotter i var jämförbar med en cykel.

 25. Åh, vilken härlig tävling!
  Babblarna skulle vara alldeles perfekt till våra tvillingpojkar på 2,5 år och här kommer deras avslöjande om mig till förskolepedagogerna:
  “Mamma kan inte laga mat men pappa kan det. Mamma kan bara conflakes och burksoppa. Pappa kan steka korv. Pappa kan poppa popcorn också, på fredagar.”
  Inte ens steka pannkakor kan jag göra tydligen, men jag är i alla fall gosigast, för det säger båda två, där har tydligen pappa inte en chans, haha 🙂

  Jag gillar såklart på insta. alias: @petramaryannechristensen

 26. Min son var tre år och skulle äta lunch på förskolan. Till saken hör att han är lite kräsen när det gäller mat och är väldigt vältalig. Denna dag var det soppa och smörgås till lunch, min son ville inte äta soppan så fröken förklarade att kroppen behöver bränsle/energi precis som en bil för att orka. Därför behövde han äta soppan. Min son tittar då på sin fröken och säger: ”Men det är ju energi i smörgåsen också”.
  Fröken fick ge sig och låta honom få en smörgås till 🙂

 27. När det kommer till lakrits så får jag och min man slåss om bitarna. Han fick en julkalender av mig i farsdagspresent innehållande chilichoklad, nu hade jag gärna vilja vinna en egen kalender som jag kan få behålla själv (förhoppningsvis).

 28. För mycket jobb och för rörigt liv konspirerar och lägger krokben för att njuta av vad som egentligen är min absoluta favorittid på året. Har därför skippat kalender i år, kommer inte hinna öppna och njuta och då blir det bara ett dåligt samvete, en påminnelse om allt som inte riktigt funkar. Lakritskalendern skulle verkligen lysa upp advent, perfekt med luckor att öppna lagom ofta och jag älskar lakritsfabrikens lakrits.

 29. Varenda december påminns vi av när dottern, då 3,5 år, sjöng julsånger. Gärna högt och var vi än var… Feliz navidad var tydligen favoriten, men för en 3,5-åring så ör det tydligen mer logiskt att skråla ”poliserna är död, poooooliserna är död” 🙊🙊

  Nu skrattar vi åt det men det framkallade några extra svettdroppar när hon satt igång med sin skönsång mitt i julhandeln. 😅

  Lillebror skulle bli överlycklig över en babblarnakalender. Följer på Insta med namnet Melua

 30. Jag skulle vilja vinna Babblarnas adventskalender till min yngsta dotter som är ett litet charmtroll som älskar allt som är sött. Hon är allergisk mot mjölk så Babblarnas kalender hade passat henne perfekt!

  Hennes påhittighet och tycke för söta saker märktes tidigt. När hon var runt 18 mån så hade vi hade gjort chokladbollar som jag hade ställt på en tallrik högst upp i kylskåpet. Plötsligt blev det tyst därhemma och jag kunde inte hitta henne. Efter ett tags letande insåg jag att kylskåpsdörren var öppen lite grann. Det lilla busfröet hade lyckats öppna dörren och klättra upp på hyllorna. Med fötterna inkilade mellan mjölkpaketen och halvt hängandes i en hand så moffade hon chokladbollar för glatta livet!

  Följer på instrgram sen länge 🙂

 31. Jag älskar lakrits och vinner gärna en kalender. Jag har kämpat i flera år att komma tillbaka från utmattningssyndrom, vilket inte är helt lätt med två barn. Jag har äntligen hittat någonting som får mig att må bättre, och det är att skriva. Så nu får jag en skrivarkurs som rehabilitering. Vad vore väl bättre än att kunna käka det godaste man vet samtidigt som man gör det bästa man vet!? Inget! Håller tummarna!
  Lotlu på Instagram

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here